Usluge

Implanti

Implanti su veštački zamenici prirodnog zuba,napravljeni su od čistog titanijuma ,oblika šrafa, sa navojima kako bi se što bolje vezali za kost.

Hollywood Smile

Hollywood smile je termin novijeg datuma u stomatologiji, koji je, verovatno, nastao zbog potrebe da se u dve reči svedu svi protetski radovi potrebni da pacijent dobije ŠIROK BELI OSMEH, nalik na svetske zvezde iz Show Business-a.

Folije za ispravljanje zuba

Želite da ispravite nepravilan položaj zuba bez nošenja metalnih bravica i za kraće vreme u poređenju sa drugim ortodontskim terapijama? Folije ( Invisalign ) za ispravljanje zuba predstavljaju savremeni metod digitalizacije u stomatologiji.

Izbeljivanje zuba

Izbeljivanje zuba je metoda kojom se pomoću određenih hemijskih sredstava prodire kroz gleđ do dentina zuba (unutrašnje zubno tkivo) od koga i potiče boja zuba.

Krunice i mostovi

Krunice i mostovi su najčešći protetski radovi u stomatologiji, u proseku se menjaju na 7-10 godina, mada mogu trajati i znatno duže.

Zubne proteze

Zubne proteze su, ako ne postoje uslovi za bolja rešenja, jedino rešenje koje ostaje.

Ortodoncija

Ortodoncija ili Ortopedija vilica je grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zuba pomoću fiksnih i mobilnih aparata.

Mini implanti

Mini implanti su savršeno savremeno rešenje za poboljšanje stabilnosti vaše totalne proteze!

Smile makeover

Smile makeover je procedura u stomatologiji koja podrazumeva obimnije sagledavanje mogućnosti promena Vašeg osmeha.

Keramičke ljuspice

Keramičke ljuspice (veneer) što u prevodu sa engleskog jezika znači – furnir ili glazura, je relativno nova tehnika u stomatologiji kojom se pokušava smanjiti površina brušenja zuba za krunicu, tako da se praktično brusi manja površina zuba.

Kompozitne fasete

Kompozitne fasete su naziv za proceduru kojom se nanosi kompozitni materijal (materijal za bele plombe) na prednji stranu zuba i time se menja oblik i boja zuba.

Bele plombe

Bele plombe predstavljaju ispune od kompozitnog materijala koje nadoknađuju izgubljeni deo zuba izazvan karijesom ili frakturom samog zuba.

Vađenje živca zuba

Vađenje živca zuba je bezbolna metoda kojom se izvadi zubna pulpa, njen kanal se očisti i napuni sredstvom koje ostaje trajno unutra.

Uklanjanje zubnog kamenca

Zubni kamenac nastaje dugotrajnim taloženjem dentalnog plaka (providna ljigava tvorevina na zubima), što ukazuje na loše pranje zuba.

Nadogradnja zuba

Nadogradnje su nadoknade kruničnog dela zuba koje se cementiraju u kanal korena kako bi se onda na njih mogla cementirati kruna, tj. mogu biti nosači nekog protetskog rada

Gummy smile

Gummy smile je engleski izraz umesto srpskog opisa za osmeh kod kojeg se izraženo vide desni.

Zalivanje fisura

Zalivanje fisura zuba je proces kojim se, kako mlečnih tako i stalnih zuba deteta, vrši zaštita od karijesa.
sr_RSSR