Zubni Implanti

Zubni Implanti
Play Video about Zubni Implanti

Šta su zubni implanti?

Zubni implanti su veštački zamenici prirodnog zuba, napravljeni su od čistog titanijuma, oblika šrafa, sa navojima kako bi se što bolje vezali za kost.

Najčešća pitanja

Zubni implanti se ugradjuju onda kada vam nedostaje jedan ili više zuba. Mnogo je bolje rešenje nego strugati dva susedna zuba za most ili neka proteza kod veće krezubosti. Možemo se pohvaliti da smo prvi kod nas počeli sa ugradnjom tzv. “short” (kratkih, 6mm) implantata, koji pružaju jednostavniji i jeftiniji vid rešavanja pojedinih komplikovanih slučajeva, npr.: problem spuštenih sinusa u gornjoj vilici, ovom metodom se izbegava zahvat podizanja poda sinusa (sinus lift), što je samim tim jeftinije, brže i jednostavnije! U donjoj vilici se problem nedostatka kosti u bočnoj regiji takođe rešava vrlo uspešno ovim načinom. Radimo ih već godinama i postigli smo odlične rezultate!

Danas je ta procedura prilično jednostavna za pacijenta, kao i za iskusnog implantologa. Posle ugradnje je najbolje sačekati par meseci da se odigra potpuno koštano vezivanje implanta i tada raditi krune ili mostove na njima, šta je već planirano. Procedura i oporavak su potpuno bezbolni!

Do skora se smatralo da je implant uspešan ako ostane na mestu 5 godina, danas se sa sigurnošću može reći da je taj vremenski interval apsolutno produžen i da praktično zavisi od lokanih uslova higijene pacijenta, kao i njegovog opšteg zdravstvenog stanja.

Savet:
Bez brige se opredelite za ovaj savremeni vid rešavanja problema u stomatologiji, samo izaberite lekara koji vam odgovara i raspitajte se koje implante ugradjuje. Ne nasedajte na današnji marketing u kome se spominju doživotne garancije, tu garanciju daje proizvođač na postojanost implanta kao predmeta (što i nije teško ako se zna da je u pitanju čist titanijum), a ne na to da će ostati u vašoj kosti doveka, to niko ne može da vam garantuje.
Bitno je da je implant registrovan kod nas u “ALIMS”(legalan), da po ugradnji dobijate implant pasoš koji garantuje kvalitet i ozbiljnost firme koja ga pravi.
Mi smo se opredelili za dva implantna sistema:

To su Zimmer dentalni implanti, jedan od lidera u svetu dentalnih implantata  i  C-Tech implanti, renomiranog proizvodjaca iz Bolonje, koji nudi više modela i pokriva time široku paletu indikacija

Konsultacije:
U toku prve posete doktor će proceniti stanje Vaših mekih tkiva i preostalih zuba. Da bi se procenila potporna kost vilica neophodno je uraditi 3D snimak određene regije. Uz pomoć napredne dijagnostike može se proceniti kvalitet kosti i tačna lokacija ugradnje implantata.

Preoperativne procedure:
U nekim slučajevima, neophodno je izvršiti pripremne procedure pre ugradnje implantata.
Ovi tretmani mogu biti:

  • Parodontološko zbrinjavanje:
    Implanti ne mogu biti ugrađeni ako je prisutno oboljenje desni.
  • Nadogradnja kosti ( Augmentacija ):
    Nekada je prisutan manjak koštane mase, pa je neophodno uraditi povećanje volumena kosti određenih koštanim zamenicima, kako bi se stvorili pogodni uslovi za ugradnju zubnih implantata.

Ugradnja implanata:
Trajanje ove procedure zavisi od broja implantata koji se ugrađuje. Obično je za ugradnju jednog ZUBNOG IMPLANTA potrebno oko 30 min. Ako je planirano vađenje zuba i ugradnja više implantata to se sve može uraditi u jednoj poseti.

Zakažite vaš besplatni pregled još danas

Primeri iz prakse

Rehabilitacija oba zubna niza. Urađeni su zahvati ekstrakcije zuba, korenova, operacija ciste, augmentacije kosti, ugradnja implantata, privremeni mostovi, a sve za 2 dana.
Potpuna rekonstrukcija gornje vilice sa 6 implantata i krunicama
Okvirna cena 4200€
Posle 7 godina od ugradnje implantata na mesto lateralnih gornjih sekutića, savršeno uklopljenje bezmetalne krune na njima i gingiva oko njih dokazuje kvalitet i dugovečnost našeg rada!
sr_RSSR