Smile makeover

Smile makeover je procedura u stomatologiji koja podrazumeva obimnije sagledavanje mogućnosti promena Vašeg osmeha. Najčešće podrazumeva, osim promene na zubima, korekcije gingive u estetskoj zoni. Ovaj termin se koristi za veće rekonstrukcije, npr. promena svih zuba koji se vide kada se nasmejete (najčešće od 5 sa jedne strane do 5 sa druge).

PRIMERI IZ PRAKSE :    Kliknite na sliku radi uvećanja

Ovo je bio vrlo zahtevan slučaj zato što je usled parodontopatije došlo do migracije centralnih sekutića, pri tome je još prisutna dijastema (razmak između sekutića), s’ obzirom na to da se leva jedinica morala izvaditi i napraviti most od 4 člana. Taj se prostor morao nadoknaditi malo ‘bačvastijim’ centralnim sekutićima, postignut je maksimum i vrlo lepo izgleda:

PRE                                                                                          POSLE

photo 1 (Copy) photo 2 (Copy)

PRE                                                                                                POSLE

Kao što se na slikama vidi pacijentkinja je imala potrebu za potpunom rekonstrukcijom oba zubna niza. Urađeni su metalo-keramički mostovi u gornjoj i donjoj vilici, evo kako izgleda:

photo 1 (Copy) photo 2 (Copy)

Ovaj mladi pacijent ima urođen nedostatak gornjih lateralnih sekutića. Detaljnom analizom i planiranjem terapije smo preduzeli niz stomatoloških intervenicija u cilju postizanja maksimalnog rezultata. Prvo je postavljen gornji fiksni aparat za pravljenje prostora, zatim ugradnja uskih dentalnih implantata i na kraju dve bezmetalne krunice. Evo rezultata na slikama:

PRE                                                                                                         UGRADJENI  IMPLANTI

narrow implanti slika 1 (Copy) narrow implanti slika 2 (Copy)

POSLE

photo (Copy)

Problem ove pacijentkinje se moze videti na prvoj slici, osim estetike samih krunica postoji veliki defekt u u zoni zuba 1 gore levo. Urađena je rekonstrukcija gingive i metalo-keramicke krune.

PRE                                                                            POSLE

IMG_2250 (Medium)IMG_2319 (Medium)

Evo jednog većeg problema za rešavanje. Kod ovog pacijenta je bilo neophodno uraditi više oralnohiruških, implantoloških i protetskih zahvata kako bi se dobilo sadašnje, potpuno rekonstruisano stanje, zadovoljavajućeg zdravstvenog i estetskog aspekta. Bilo je potrebno mnogo truda i strpljenje na obe strane, ali vredelo je. Evo kako izgleda pre i posle:

PRE                                                                                      POSLE

IMG_3166 (Medium) 20160613_161156 (Medium)

Evo jednog klasičnog primera rekonstrukcije gornjeg i donjeg zubnog niza:

PRE                                                                                                        POSLE

20160912_141602-medium 20160930_173241-medium

Pacijent sa jednom finom rekonstrukcijom. Gore kombinovani rad: Vizil proteza sa atečmenina i metalokeramički most. Dole: bezmetalna keramika. Evo kako izgleda:

PRE – POSLE                                                                   PRE – POSLE

20171201_164816 (Medium) 20181005_202144 (Medium)

Imate pitanje za nas? Pošaljite nam poruku na email drmilosjovanovic@yahoo.com ili nas pozovite na brojeve telefona 064 11 00 483 ili 011 38 30 381.

Stomatoloska ordinacija Jovanović